IS (Iszlám Állam) adatok megzavarhatják a dzsihádista Toborzókat

NIF: Fontos hír! Tegnap éjszaka jelent meg és az éjszaka el is készült a fordítása. Több tízezer ISIS harcos adatai kerültek a Sky News birtokába, amit át is adtak a megfelelő szerveknek. Ezáltal remélhetőleg felgöngyölítik az Európába beáramlott ISIS-harcosokat. Ezúttal reméljük, hogy nem megtévesztésről van szó. Ugyanis arra is használhatják az egészet, hogy letartoztatnak néhány ezer gyanúsított ISIS-harcost, s aztán megnyugtatják a lakosságot: A többi másfélmillió ránkvándorló maradhat!

A Sky News által megszerzett „IS fájlokban” található információ megállíthatja a harcosok mozgását, és segít megelőzni a Nyugat elleni támadásokat.

19:59, UK, csütörtök 10. március. 2016.
Stuart Ramsay
Videó: Miképp szerezte meg Sky News a titkos IS Files (angol nyelvű video, amelyet az oldalon lehet megnézni)

A Sky News birtokába került iszlám állam fájlok legértékesebb elemei, a terrorcsoport toborzó hálózatának a részletei.
Sky vezető tudósítója Stuart Ramsay, aki több tízezer dokumentumot vett át egy IS disszidenstől, azt mondta, hogy kritikus a megismert információ a fegyveresek “támogatóiról”.

Az adatok lehetőséget adnak arra, hogy megállítsák a harcosok mozgását Irakban és Szíriában, valamint minden bizonnyal segítenek megakadályozni azokat a támadásokat Nyugaton, melyekre az IS fanatikusokat képzeték ki hazájuk ellen. -mondta Ramsay.

Utalva az IS támogatóira, azt mondta: ” csoportok jönnek létre Törökországban, de ugyanígy Európában is várható, és úgy gondoljuk, Észak-Amerikában is, és természetesen Nagy-Britanniában létre fognak jönni ilyen támogató csoportok.
http://news.sky.com/story/1656777/is-documents-identify-thousands-of-jihadis
IS Documents Identify Thousands Of Jihadis

IS dokumentumok több ezer dzsihádistát azonosít

Abu Hamed, IS disszidens
Videó: több ezer dzsihádista

“ott lesznek azok, aki támogatók, és akik már jól ismert figurákká váltak az interneten keresztül, és akiket már azonosítottunk, és mások, akik Interneten vannak és hatékony toborzói az IS-nek.”

Ramsay azt mondta, hogy közben az IS változtatott a stratégián, és arra összpontosít, hogy helyszíni támadásokra toborozzon embereket a saját országaikban, ebben a terrorcsoport támogatói mindig szerepet játszanak.

“Volt egy kis változás, ők (a támogatók) manapság embereket arra szeretnének toborozni, hogy a saját országukat megtámadják meg, ahelyett, hogy harcolni jönnének a háborúba,” mondta.

“Ez a taktika, amit azonosítottunk néhány évvel ezelőtt, és ez folytatódik továbbra is.

IS Docs: http://news.sky.com/story/1656785/who-are-the-britons-in-the-islamic-state-files

Kik a britek az iszlám állam fájlok adatbázisában?

“De még mindig úgy gondolom, hogy a hatóságok számára a terror hálózat, a mozgalom támogatói Szíriában, akik továbbra is részt vesznek a hálózatban, akkor is, ha mást tesznek. Ők még mindig ott lesznek.” -“But I still think for the authorities the terror network, the facilitators of the movement into Syria, will still be part of the network even if they’re doing other things. They’ll still be there.”

A dokumentum több tízezer IS dzsihádista nevét, címét, telefonszámát és a családi kapcsolatait tartalmazza, és azokét, aki beszervezték őket a csoportba.

Legalább 51 ország, köztük az Egyesült Királyság állampolgárainak, mutatja a személyes adatait, amelyekkel a terrorszervezethez csatlakoztak.

Ethan ISIS Hug
Videó: több ezer IS dzsihádisták azonosított

A fájlokat, amit a Sky News egy memória kártyán kapott, az IS belső biztonsági rendőrségének vezetőjétől lopták el, amely szervezetet a bennfentesek úgy írnak le, mint egy SS csoportot
http://news.sky.com/story/1656827/islamic-state-files-goldmine-of-information
Az Iszlám Állam Files: “információs aranybánya”

A férfi, aki ellopta Szabad Szíriai Hadsereg egy volt katonája, aki átállt az IS-hez.

A Honvédelmi Minisztérium egykori terrorelhárítás vezetője Chip Chapman Vezérőrnagy, azt mondta a Sky News-nak, az elcsípett dokumentumok hatalmas értéket jelentenek a biztonsági szolgálatoknak és katasztrofális az IS számára

Videó: Felbecsülhetetlen értékű IS információ

“Gyakran lehet nyomok nélküli kincsvadászat a terrorelhárítás,” mondta.
“Most ők kincses ládát adtak nekünk és adtak kulcsot is hozzá”

Fordította Urthvas, lektorálta Transyadmin

 Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:EU, Hírek, Külföld, Külföldi sajtó Tagged: ISIS, iszlám állam, megtévesztés, terror-szervezetek, terrorelhárítás


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »