Irtják az oroszok az iszlamista fegyvereseket

Ami­kor ta­valy szep­tem­ber­ben Moszkva be­je­len­tette, csa­pa­to­kat küld Szí­ri­ába, min­denki sej­tette, hogy az Isz­lám Állam nem szá­mít­hat kí­mé­letre

Forrás: korkep.sk

Az orosz légierő 28 ezer iszlamista fegyverest ölt meg Szíriában,hangzott el egy biztonságpolitikai csúcstalálkozón Groznijban – írja a Russia Today. Ez a közel-keleti országban jelen levő harcosok egyharmadának felel meg – mondta Jevgenyij Lavrov, az Orosz Nemzetbiztonsági Tanács főtitkárhelyettese. Hozzátette, hogy a szíriai szárazföldi csapatok támogatásával sikerült meggyengíteni az Iszlám Állam jelenlétét az országban.

Lavrov arról is beszélt, hogy az Amerika vezette terrorizmus elleni koalíció két év alatt mindössze 5 ezer dzsihadista harcossal végzett a régióban.

Kérdés persze, hogy a harctéri sikerek mikor vezetnek békéhez Szíriában.Hiszen a hivatalos hatalom ellen harcoló, ellenzék és az Aszad-kormány közötti Genfben folyó tárgyalások eddig még semmilyen eredménnyel nem jártak. Viszont a folyamatos harcok miatt újabb száz ezrek menekülnek el a térségből.

Forrás: Ripost

The post Irtják az oroszok az iszlamista fegyvereseket appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »