Irgalmasság péntekje: Ferenc pápa egy újszülött osztályra és egy hospice-ba látogatott

Irgalmasság péntekje: Ferenc pápa egy újszülött osztályra és egy hospice-ba látogatott

A San Giovanni kórház újszülött osztályát, majd a végső stádiumban lévő betegeket gondozó, „Remény háza” elnevezésű hospice-t kereste föl szeptember 16-án, pénteken délután a Szentatya.

Az élet fontossága, a maga teljességében, az első pillanattól kezdve az utolsóig: erről szólt Ferenc pápa irgalmasságpénteki látogatása két római egészségügyi intézményben.

Az újszülött osztályon 8 csecsemő kap intenzív kezelést, 16 kevésbé súlyos nehézségekkel küzd. Az osztály felső emeletén egészséges gyermekeket láthatott a pápa, akinek váratlan megjelenése nagy meglepetést és megindulást váltott ki az intézményekben ápolt betegekben, a hozzátartozókban és az egészségügyi dolgozókban egyaránt.

A pápai látogatásról ugyanis előzetesen nem értesítették még az újszülött osztály vezető főorvosát sem. A Szentatya a higiénés előírásokat betartva zöld színű steril köpenyt és cipővédőt húzott, majd nagy szeretettel, maga is meghatódva beszélt mindenkivel. Emlékbe egy általa megáldott érmét adott, vigaszt nyújtó szavakkal fordult az emberekhez. Egy mozgássérült fiúnál elidőzött, áldását adta rá, igazán megható pillanat volt – mondta el a Vatikáni Rádiónak Ambrogio di Paolo, az újszülött osztály vezetője. „Jól eszik?” – kérdezte meg a nővért a karjában tartott kisbabáról.

A kórházban tartózkodók összeszaladtak, amikor értesültek a pápa jelenlétéről, hogy üdvözöljék, megpuszilják, és az áldását kérjék. A Szentatya érdeklődött a gyermekek állapota felől, beszélt az édesanyákkal, megáldotta őket és az osztályt is. Kissé megdöbbent a gépek láttán, mert sok csecsemőt gépre kötve tudnak életben tartani. A pápalátogatás mindenkit megindított, az ápolók, az orvosok közül többen könnyeztek. „Én sem számítottam rá…” – mondta az osztályt vezető főorvos.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »