Iránytű: Csak a fideszesek értenek egyet a plakáttörvénnyel

Iránytű: Csak a fideszesek értenek egyet a plakáttörvénnyel

A Jobbik sok vitát kiváltott „Ti dolgoztok, ők lopnak” plakátkampánya sikeresnek ítélhető, legalábbis abból a szempontból, hogy május közepén, az ellenzéki párthoz közel álló Iránytű Intézet felmérése szerint már 74 százalékos volt az ismertségük. Az intézet szerint tehát nem véletlen, hogy a kormánypártok igyekeznek akadályokat gördíteni a jövőben kikerülő plakátok elé.

A plakáttörvénynek nevezett, pénteken másodszor is a parlament rendkívüli ülése elé kerülő javaslat célja, hogy megnehezítse vagy ellehetetlenítse az ellenzéki plakátkampányokat, viszont az Iránytű friss felmérése szerint a megkérdezettek 54 százaléka nem ért egyet az ötlettel.

http://mno.hu/

Az intézkedést támogatók egyedül a Fidesz-KDNP táborán belül vannak többségben (55 százalék), de figyelemre méltó, hogy körükben is 35 százalékos az ellenzők aránya.  Az ellenzéki pártok szavazói közül a legelutasítóbbak a plakátokat szintén gyakran alkalmazók: a Kétfarkú Kutya Párt hívei. Őket a jobbikosok, a Momentum, illetve a DK támogatói követik. Az MSZP-tábor 76 százaléka ellenzi a lépést.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »