Iraki "menekült" késelt meg több embert egy vonaton Németországban – "feltételezhetően"

Iraki "menekült" késelt meg több embert egy vonaton Németországban – "feltételezhetően"

Egy iraki "menekült" férfi késes támadást követett el egy vonaton pénteken a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hat ember megsebesült, köztük a "feltételezett" (de csak feltételezett, mert lehet, hogy ott se volt… – a szerk.) elkövető.

A Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszjáraton péntek reggel a férfi – akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, nyilván tapintatból – válogatás nélkül nekirontott utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát. Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le, aki a munkahelyére tartott a vonattal.

A támadó többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert pedig megszúrt késével. Négy áldozatot kórházba kellett szállítani, de egyikük sincs életveszélyben. (Tehát nem is olyan nagy ügy ez… – derül ki hamarosan.)

Hírdetés

Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul az esetről elmondta, hogy a "feltételezett" elkövető 31 éves és Irakban született. A hatóságok ismerték, mert 2017-ben, amikor egy menedékkérőket befogadó szálláson lakott, az intézmény vezetői jelezték, hogy viselkedése erősen megváltozott. (De persze csak feltehetően – a szerk.)

A hatóságok ezért a szélsőséges iszlamizmus lehetséges hívei, az úgynevezett szemmel tartandó személyek közé sorolták. Most megvizsgálják, hogy a péntek reggeli támadásnak lehet-e köze a szélsőséges iszlamizmushoz. (Nagyon nehéz vizsgálat lesz…)

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »