Iraki „menekült" elől kellett menekülni Németországban

Egy iraki menekült férfi késes támadást követett el egy vonaton pénteken a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hat ember megsebesült, köztük az elkövető.

A Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszjáraton péntek reggel a férfi – akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra – válogatás nélkül nekirontott utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát.

Hírdetés

Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le, aki a munkahelyére tartott a vonattal.
   
A támadó többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert pedig megszúrt késével. Négy áldozatot kórházba kellett szállítani.
   
Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul az esetről elmondta, hogy az elkövető 31 éves és Irakban született. A hatóságok ismerték, mert 2017-ben, amikor egy menedékkérőket befogadó szálláson lakott, az intézmény vezetői jelezték, hogy viselkedése erősen megváltozott.
   
A hatóságok ezért a szélsőséges iszlamizmus lehetséges hívei, az úgynevezett szemmel tartandó személyek közé sorolták. Most megvizsgálják, hogy a péntek reggeli támadásnak lehet-e köze a szélsőséges iszlamizmushoz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »