Iraki menedékkérők gyilkoltak Finnországban

Iraki menedékkérők gyilkoltak Finnországban

Két iraki menedékkérőt vettek őrizetbe gyilkosság vádjával Finnországban. A rendőrség is megerősítette a hírt, amely futótűzként terjedt el a médiában. Áldozatuk egy férfi volt, akit vasárnap reggel találtak holtan Finnország északi részén.

Illegális bevándorlók próbálják áttörni a kerítést a macedón-görög határon az észak-görögországi Idomeni felől 2016. február 29-én. Mintegy 300 iraki és szíriai menekült kidöntötte a határkerítés egy részét tiltakozásul amiatt, hogy a hatóságok szerintük túlságosan alacsony számban engedik át a migránsokat Macedóniába, hogy folytassák útjukat Európa északi része felé. (MTI/AP/Jánisz Papanikosz)

Cser Attila az M1 helyszíni tudósítója elmondta, hogy vasárnap reggel egy 52 éves férfit találtak holtan Otamäkiben. A rendőrség kedden megerősítette, hogy a finn TV egyik Facebook oldala igaz infromációkat adott ki korábban, és valóban két iraki menedékkérőt vettek őrizetbe gyilkosság vádjával.

A két migráns már egy éve érkezett Finnországba, de ezen a befogadó állomáson még csak három hete tartózkodtak. A tudósító szerint nem tudni semmit az indítékokról, a szemtanúk csupán arról számoltak be, hogy a két férfi szombat éjjel egy karaoke bárban volt, ahová pénz nélkül érkeztek. A kedélyeket borzolja az is, hogy a gyilkosságon túl rablással is vádolják a két menedékkérőt, a meggyilkolt férfin túl egy 1975-ben születetett férfit is kiraboltak a hírek szerint. A rendőrség Kajáni városában és az Otamäki befogadóközpontban vette őrizetbe az elkövetőket.

Cser Attila úgy fogalmazott az M1 aktuális csatornán, hogy Finnországban migránsok még soha nem gyilkoltak. Az eset az egész közvéleményt meglepte és félelmet okozott a helyi lakosság körében, ezért csütörtökön délután lakossági fórumot tartanak a városban.

 

Forrás: Híradó.hu

The post Iraki menedékkérők gyilkoltak Finnországban appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »