„Iohannis és Orban eleget alázta az időseket!” – A PSD kedden megszavazza a 40 százalékos nyugdíjemelést

„Iohannis és Orban eleget alázta az időseket!” – A PSD kedden megszavazza a 40 százalékos nyugdíjemelést

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn bejelentette: pártja következetes marad korábbi nyilatkozataihoz, és kedden megszavazza a parlamentben a nyugdíjemelést.
Következetesek maradunk! Holnap (kedden – szerk. megj.) a törvénynek megfelelően megszavazzuk a nyugdíjemelést a parlamentben! Iohannis és Orban már eleget alázta az időseket!

– olvasható Ciolacu Agerpres által idézett Facebook-bejegyzésében. – Elég volt! Minden normális kormány tiszteli az időseket és nem űz csúfot belőlük. Ők a mi szüleink és nagyszüleink. Ők azok az emberek, akik felneveltek minket, és nem egy teher, amitől most mielőbb megszabadulnátok.

– írta Ciolacu.

Kedden 13 órától ül össze a parlament plénuma, hogy megvitassa a költségvetés-kiigazításról szóló tervezetet – döntötte el hétfői együttes ülésén a képviselőház és a szenátus házbizottsága. A két ház költségvetési bizottságai szeptember 16-án módosításokkal fogadták el a tervezetet.

A testületek által megszavazott egyik legjelentősebb módosító javaslat értelmében hatályon kívül helyezik a nyugdíjak 14 százalékos emelését előíró cikkelyt. Így érvényben marad a nyugdíjtörvény, amely szerint 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke.

Hírdetés

Valamennyi módosító javaslatot a Szociáldemokrata Párt (PSD) terjesztette elő. A szakbizottságok nemzeti liberális párti törvényhozói nem vettek részt az ülésen.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »