Internetes hirdetésekkel csaltak

Internetes hirdetésekkel csaltak

Internetes hirdetésekkel csaltak

Több rendbeli internetes csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi és élettársa ellen, Hajdúböszörményben.

Hírdetés

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlottak nehéz anyagi helyzetben éltek, rendszeres jövedelmük nem volt, ezért elhatározták, hogy egy internetes oldalon hirdetéseket adnak fel, amelyekben műszaki cikkeket, illetve tartozékokat kínálnak.

Az árucikkekkel a vádlottak nem rendelkeztek, sem lehetőségük, sem szándékuk nem volt a hirdetésekben foglaltak teljesítésére.

2017 májusában egy tabletet, egy laptop-alkatrészt és egy set-top boxot kínáltak eladásra. A tabletet megvásárolni szándékozó sértettel abban állapodtak meg, hogy az eszközt szállítási költséggel együtt 11 500 forintért küldik meg a részére. A sértett az összeget át is utalta az általuk megadott bankszámlára, a vádlottak viszont semmit nem küldtek neki cserében.

Ugyanígy jártak el két további műszaki cikk értékesítése során is. Így mindkét sértettnek mintegy hét-hétezer forint kárt okoztak. A vádlottak a pénzt a sértetteknek a nyomozás során visszafizették.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlottak ellen három rendbeli, társtettesként, üzletszerűen, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban az ügyészsége pénzbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság 11 500 forint erejéig velük szemben vagyonelkobzást rendeljen el.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »