Interneten gyűjt választóköri delegáltakat az Együtt

Az Együtt – a Korszakváltók Pártja vasárnap az interneten megkezdte a választóköri delegáltak toborzását a 2018-as országgyűlési választásra – jelentette be a párt elnöke.

Szigetvári Viktor szerdai, a Nemzeti Választási Iroda előtt tartott budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az önálló listaállításra készülő pártjuk a szavazóköri delegáltakat már a választási felkészülés részeként kezdi gyűjteni.

Hangsúlyozta, hogy az októberi népszavazáson a parlamenti frakcióval rendelkező nagyobb ellenzéki pártok nem állítottak elegendő delegáltat a szavazókörökbe. Szavai szerint az Együtt viszont sok ezer embert képes delegálni, mert a 2014-es választási összefogás során – amikor több baloldali párt közös listát állított – legalább 2500 delegáltat állítottak. Hozzátette, hogy az ország egészében ott vannak a szervezeteik, ezért számításaik szerint akár tízezer választókörbe is tudnak delegáltat küldeni.

A pártelnök azt kérte, hogy 2018-ban a választópolgárok egy része áldozzon 13-14 órát az idejéből arra, hogy ellenőrizzék a választás folyamatát. Hozzátette, hogy ez egy egyszerű részvételi forma, amelyhez nem kell párttagnak lenni. Az akciót, amelynek során eddig körülbelül 150-en jelentkeztek, Facebook-hírlevelekkel, online és utcai kampánnyal fogják folytatni – jelentette be.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »