Interjú Nyikos Lászlóval

A jegybank felügyelőbizottságába a jobbik által delegált tagjával az Alkotmánybíróság tegnapi döntése után készített interjút a Hír Televízió. Az interjú elérhető ITT !

A jegybank több mint kétszázmilliárd forintot szervezett ki alapítványokba, amivel kapcsolatban Matolcsy György azt szerette volna elérni, hogy legyenek titkosak az alapítványok pénzköltései. Úgy nézett ki, hogy sikerül is keresztülvinnie az akaratát: a parlament meg is szavazta azt ezt lehetővé tevő törvényt. Áder János köztársasági elnök azonban az Alkotmánybíróság elé utalta a kérdést. Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy az alapítványok adatai nyilvánosak, mivel az azokban átpakolt pénz közpénz.

A jegybanki alapítványok listája elérhető ITT

Békéscsaba, 2016. április 1.

Anton

Emlékeztető: „A jegybank összes kiadása és vesztesége a magyar adófizetőket, összes nyeresége a jegybankot illeti. Több mint ezer dolgozójának óriási fizetéseit, jutalmait, prémiumát is a jövedelemhez alig jutóktól vonják el. A minimálbért illetően is kullogunk a szomszédok után, még akkor is, ha jövőre öt százalékkal emelik. A kormány szlogenje szerint Magyarország jobban teljesít, de az az igazság, hogy Románia, Szlovákia és leginkább Csehország jobban, és le is hagytak bennünket. A nagy arcból vissza kell venni, és fel kell végre tárni a valós problémákat, vagyis beszélni kell a társadalom helyzetéről, és már sok helyen az ellehetetlenüléséről.” (Részlet A magyarok egyharmada már nélkülöz című írásból)

 

 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »