Intenzív támadásokat indított Dzserablúsz ellen a török hadsereg

Intenzív tüzérségi támadással sújtja szerda hajnal óta a török hadsereg az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez tartozó célpontokat az észak-szíriai Dzserablúsz környékén, és Ankara bekapcsolódott a Washington irányítása alatt álló nemzetközi koalíció indította légicsapásokba is, de a szárazföldi művelet még nem kezdődött meg – derül ki török katonai források közléseiből.

A tájékoztatás szerint reggelig több száz tüzérségi lövedékkel összesen 63 objektumot vettek célba.

A művelet célja, hogy garantálják a török–szíriai határ biztonságát, hozzájáruljanak Szíria területi egységének megőrzéséhez, és támogassák az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépést. A tüzérségi és légi támadással azt is igyekeznek elérni, hogy átjáró nyíljon egy földi művelethez.

„Teljes megtisztítás”

Törökország a határtérség dzsihadistáktól való „teljes megtisztítását” helyezte kilátásba hétfőn, miután egy feltételezhetően az Iszlám Államhoz köthető öngyilkos merénylő 54 embert, köztük 22 gyermeket ölt meg egy kurd esküvőn a délkelet-törökországi Gaziantep városában.

A török tüzérség már hétfőn és kedden is csapásokat mért a térségben az IÁ és a Demokratikus Unió Pártja (PYD) nevű legjelentősebb szíriai kurd milícia szíriai állásaira Dzserablúszban, illetve Membidzs városa körül.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »