Intenzív osztályon ápolják a brit miniszterelnököt

Intenzív osztályon ápolják a brit miniszterelnököt

Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba. A Downing Street hétfő este közölte, hogy Johnson állapota romlott.
A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson kérésére Dominic Raab külügyminiszter vette át a miniszterelnöki feladatok ellátását. A londoni miniszterelnöki hivatal hétfő esti tájékoztatása szerint az új koronavírus okozta betegség miatt kórházban kezelt kormányfőt elővigyázatosságból vitték át az intenzív osztályra, és jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.

Hírdetés

Johnsonról március 26-án állapították meg, hogy megfertőződött a Covid-19 járványt okozó SARS-CoV-2 nevű vírussal, miután a vírus okozta betegség enyhe tüneteit észlelte magán.

A kormányfőt azonban vasárnap este a londoni St. Thomas kórházba szállították, miután betegségének egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. E tünetek közé tartozik a magas láz.

A Downing Street szóvivője még hétfő délután is azt hangsúlyozta, hogy Johnsont nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba. A kormányfői hivatal illetékesének esti beszámolója szerint azonban a miniszterelnök állapota romlott, és az őt kezelő orvosi stáb javaslatára intenzív osztályra vitték át.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »