Intenzív gázszagra lehet számítani Gyöngyös környékén

A nagynyomású földgázszállító rendszert üzemeltető FGSZ Zrt. technológiai műveleteket végzett kedden Gyöngyös térségében, amelynek következtében rövid ideig vélhetően több szagosító anyag került a földgázszállító rendszerbe, a hibát vizsgálják – közölte az FGSZ és a TIGÁZ közös közleményben szerdán az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a túlszagosítás önmagában nem okoz veszélyhelyzetet, de a fogyasztási pontokon a megszokottnál intenzívebb szaghatással jár.

Hangsúlyozzák: ettől függetlenül nem zárható ki a valós gázszivárgás veszélye, ezért arra kérik a fogyasztókat, ha a szokásosnál nagyobb mértékű gázszagot érzékelnek, keressék meg a TIGÁZ-DSO Kft. diszpécserszolgálatát (+36 80 300 300), a gázüzemű készülékeket, az előttük lévő elzárót kapcsolják ki, szükség esetén szellőztessék a helyiséget.

A TIGÁZ-DSO Kft. megemelte a szolgálatot teljesítők létszámát, hogy a bejelentéseket mielőbb ki tudják vizsgálni.

A tájékoztatás szerint az érintett településeken (Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Gyöngyösoroszi, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Nagyréde és Mátrafüred) az FGSZ üzemviteli műveletekkel minimalizálja a fogyasztók lehetséges érintettségét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »