INTEGRÁLÓDNI AKAROK!

Azt hiszem, szeretnék menekült lenni a saját hazámban. Ma ugyanis kikerült egy kép a facebookra, amit bár azóta leszedett megosztója, de sokaknál mentésre került. Igaz, mondták, hogy kamu, meg photshop, meg biztos szervezet kapta, ám szkeptikus emberként kicsit utána nyomoztam. Szóval itt nem éri meg sem becsülettel dolgozni, nemhogy munkanélkülinek vagy hajléktalannak lenni. Ebben az országban az egyetlen járható út, ha menekült leszek. Potya pénz, alig-felelősség, minimum követelmények, és mindezért fizetnek is!
Hát rájöttem, hogy integrálódni szeretnék a társadalomba! Gyorsan, most és azonnal! Szeretnék integrációs szerződést kötni a BÁH-hal, és felvenni a havi járandóságokat, két éven át. Ezért cserébe boldogan együttműködök a családsegítő szolgálat munkatársaival. Ígérem, ezért a potya-pénzért cserébe nem csak aláírásommal hitelesítem a szerződést, de alaposan kihasználom a felkínált szolgáltatásokat is, úgy mint:
·        szociális, életvezetési és mentálhigiénés tanácsadás·        anyagi nehézségekkel küzdők számára pénzbeli, természetbeni ellátásokhoz, szociális szolgáltatásokhoz való hozzájutás megszervezése·        családgondozás és közösségfejlesztő programok szervezése·        szociálisan rászorult személyek (munkanélküliek, lakhatási problémákkal küzdők, fogyatékossággal élők, krónikus betegek, szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek, kábítószer-problémával küzdők) és családtagjaik részére tanácsadás nyújtása és családokat segítő szolgáltatások·        családokon belüli kapcsolaterősítést szolgáló közösségépítő, konfliktuskezelő programok és szolgáltatások, valamint a nehéz élethelyzetben élő családokat segítő szolgáltatások szervezése·        az integrációs szerződésbe a gondozási terv alapján foglalt társadalmi beilleszkedés elősegítése

Különösen most, hogy amúgy is lakhatási gondokkal küzdök, és albérletet keresek, kifejezetten jól jönne a felkínált összeg mellé a teljes körű támogatás, esetleg egy potyára felkínált, ingyen lakás, de egye fene, az életvezetési tanácsokat is meghallgatom! Mentálhigiéniénés bajaim tudtommal nincsenek, de ha feltétel, ígérem, nagyon fogok gondolkodni, hogy egyet kitaláljak. Ha a családom gondozását átvállalják, jelzem, van két adag mosatlan ruha, és egy nagy kupac vasalnivaló is. A közösségfejlesztésben részt szeretnék venni, de ha lehet, csak velem egyívású és egyvallású emberekkel. Csak jelzem, nem lesz könnyű ilyeneket találni! A családomban nincs konfliktus, de ha kell, simán generálok! Regisztrálok álláskeresőként is, egyszer már úgyis végigjártam ezt az utat, és pontosan tudom, hogy két év alatt se tudnak semmit ajánlani. Sőt, magyarul is megtanulok, még sokkal jobban, igyekszem akadémiai szintre fejleszteni nyelvtudásomat és helyesírási készségemet. 
Szóval integrálódni akarok a társadalomba, és élni szeretnék észrevételi jogommal is majdan. Garantálom, hogy a családsegítő minden munkatársával, és annak munkájával kapcsolatban lesz észrevételem, aminek a felajánlott lehetőséggel élve hangot is adok. Azt is ígérem, hogy a kötelezettségeimet is betartom, ezért az összegért azon a pár mítingen simán megjelenek. Persze remélem, engem is majd egy szép X5-ös fuvaroz a megbeszélésekre, no és a pénzt felvenni, mert ha már lúd, legyen kövér.


Forrás:madbabenews.blogspot.com
Tovább a cikkre »