Integrációs törvénytől várják a csodát Németországban – várhatják…

Németország nem akar párhuzamos társadalmakat és gettókat, ezért készítette el a kormány a "menekültek" integrációjáról szóló törvényjavaslatát – mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter szerdán Berlinben. A miniszter a jogszabálytervezetet bemutató tájékoztatón hangsúlyozta, hogy most először készül integrációs törvény Németországban, ami "jelentős fordulópont".

A kormány tanult a múlt hibáiból, és el akarja kerülni a társadalmi feszültségek kialakulását, ezért megnyitja a lehetőséget a menekültügyi rendszer révén tartósan Németországban maradó emberek előtt, hogy hozzájáruljanak az ország fejlődéséhez, "de meg is követeljük tőlük" – tette hozzá.

A kormány nem akar "szívóhatást" kiváltani a munkavállalási lehetőségeket szélesítő jogszabállyal, nem azt üzeni, hogy "gyertek mind ide, mert nagyon jól integrálunk mindenkit", hanem arra törekszik, hogy "hozzuk ki a legjobbat" a menekültválság miatt előállt helyzetből a tartósan Németországban maradó emberek és az egész társadalom számára – mondta a belügyminiszter.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »