Innovatív megoldással jelentkezett az energiapiacon az E.ON

Innovatív megoldással jelentkezett az energiapiacon az E.ON

Új energiatárolási megoldással állt elő az E.ON: a fotovoltaikus (napelemes) rendszerek tulajdonosai korlátlan mennyiségben táplálhatják be megtermelt energiájukat egy virtuális áramfiókba.

„Az E.ON felkavarta a fotovoltaikus és napenergiapiacot, mivel az első olyan energiavállalattá vált, amely olyan energiatárolási megoldást kínál ügyfeleinek, melyhez nincs szükség akkumulátorra. Mostantól a fotovoltaikus rendszerek tulajdonosai korlátlan mennyiségben közvetlenül betáplálhatják a megtermelt energiát az E.ON SolarCloud rendszerébe. A virtuális áramfiók nemcsak otthonról érhető el a helyi energiaigény kielégítésére, hanem más helyekről is. Az E.ON elsőként teszi elérhetővé ezt az innovatív terméket az energiapiacokon, Németországban és Olaszországban” – olvasható az energiacég közleményében.

A vállalat már egy éve kínálja felhőszolgáltatását a felhasználóknak, de a megoldás eddig csak az E.ON Aura akkumulátoros tárolórendszerrel együtt volt elérhető. Ebben a változatban az üzemeltető által termelt napenergia csak akkor kerül a felhőbe, amikor az Aura tárolórendszere már megtelt. A közlemény szerint az új rendszer egyszerűbb és kényelmesebb: az ügyfelek megspórolhatják a fizikai tárolóeszköz vásárlási és telepítési költségeit, illetve a karbantartást is. Mindenekelőtt az ügyfelek ezáltal lehetőséget kapnak, hogy a maguk termelte energiát a felhőben kedvező feltételekkel félretegyék a téli időszakra, és így teljes mértékben fotovoltaikus energiával elégítsék ki energiaszükségletüket.

Hírdetés

– mondta Karsten Wildberger, az E.ON igazgatósági tagja.

Az E.ON SolarCloud szolgáltatással a vállalat komoly piaci potenciált céloz meg. Egyedül a németországi piacon több mint 1,6 millió napenergiarendszer működik.

Az E.ON szerint, valamint az E.ON és a Google Sunroof együttműködése keretében gyűjtött adatok alapján még legalább 10 millió olyan háztető van Németországban, mely alkalmas lehet a fotovoltaikus rendszerek telepítésére.

Az E.ON Essenben az E-World energiakereskedési vásáron mutatja be innovatív termékét február 6. és 8. között.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »