Innovációs Stúdiót hoz létre a LEGO Nyíregyházán

Innovációs Stúdiót hoz létre a LEGO Nyíregyházán

A Nyíregyházi Egyetem és a LEGO Education International együttműködési megállapodást írt alá Belgiumban. A megállapodás alapján a LEGO Education International a közép-kelet európai térségben elsőként a Nyíregyházi Egyetemen hoz létre Innovációs Stúdiót.

A Nyíregyházi Egyetem Innovációs Stúdijának a célja, hogy megismertesse a leendő és a gyakorló tanítókat, tanárokat a LEGO eszközök oktatási, tehetségfejlesztő célú alkalmazásában rejlő lehetőségekkel. Közösségi helyként is funkcionál majd ez a központ, amely hallgatók, tanárok, diákok és szülők számára kelti életre a sokszor könyvszagú természettudományos ismereteket – írja a Nyíregyházi Egyetem sajtóközleménye.

Hírdetés

– mondta el Vassné Dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

A most létrejött megállapodásnak köszönhetően új, jövőbe mutató utakat nyit meg a LEGO Education Innovációs Stúdió a pedagógus társadalom számára. A városban működik a LEGO Csoport magyarországi gyára, amely más területeken is szorosan együttműködik a Nyíregyházi Egyetemmel.

Az együttműködési megállapodás aláírása alkalmával, a hatékony tudásmegosztás érdekében a Nyíregyházi Egyetem delegációja látogatást tett 2018. május 29-én a belgiumi Hogeschool PXL Tanárképző Főiskolán szervezett nemzetközi oktatási workshopon és módszertani bemutatón Hasselnban.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »