“Inkább maffiózó, mint plagizátor” – jelentette ki Fico a mai parlamenti ülésen

“Inkább maffiózó, mint plagizátor” – jelentette ki Fico a mai parlamenti ülésen

Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

A csütörtöki parlamenti ülésen Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter egy plakátot mutatott fel Rober Fico (Smer-SD) beszéde alatt, amelyre kézzel írva az alábbi mondat szerepelt: „A gyilkos az utcasarkon az erkölcsről prédikál“ (Vrah na rohu ulice o morálce káže).

Fico arról beszélt, hogy Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter visszaél a jogkörével és nem tud megbirkózni a tárca vezetésével, ezért vissza kell hívni a pozíciójából.

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök szerint Matovič a plakáttal nem vétett a házszabály ellen, mivel azt közvetlenül az ülésen alkotta meg, és nem kintről hozta be magával.

– reagált erre Fico, amire Kollár azt kérdezte, mit várjunk a maffiózóktól.

Hírdetés

  „Köszönjük szépen. Inkább maffiózó, mint plagizátor, de ez már egy másik dolog“

– vágott vissza Fico.

Fico szerint nevetséges úgy értelmezni a házszabályt, hogy a vizuális segédeszközöket nem lehet behozni, de a parlamentben el lehet őket készíteni. Hozzátette, legközelebb egy százméteres vásznat fognak behozni és festeni fognak.

Az ellenzéki politikus egyúttal a koalíció Mikulec belügyminiszter visszahívásával kapcsolatos hozzáállását is kritizálta, hiszen az elmúlt hónapban három rendkívüli ülést is elhalasztottak a koalíciós képviselők obtsrukciója miatt.

SITA/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »