Ingyentelek székely háznak egy nagylelkű ajánlat nyomán

Ingyentelket ajánl fel házépítésre Csíkszép­vízen egy férfi, akinek egyetlen kikötése, hogy a területen hagyományőrző jellegű ingatlant húzzanak fel. A helyszínen hét család építhet magának otthont – számol be Péter Beáta a kronika.ro-n.

Ingyentelket ajánl fel házépítésre Csíkszépvízen egy ottani születésű, Csíkszeredában élő férfi, akinek egyetlen feltétele a leendő tulajdonosokkal szemben, hogy székely, hagyományőrző jellegű ingatlant húzzanak fel a megyeszékhely közelében lévő faluban.

Kassay Vilmos nemrég a Csíki Hírlapban adott fel apróhirdetést a telkekre vonatkozóan, lapunknak pedig elmondta: a rendelkezésre álló területen hét család építheti fel otthonát. A csíkszéki férfi azzal magyarázza a szokatlan ajánlattételt, hogy a fiatalok főként azért költöznek és vállalnak munkát a nyugati országokban, mert otthon egyszerűen nincs lehetőségük „fészket rakni”. Kassay szerint elsősorban nem a munkahelyteremtéssel van probléma, hanem azzal, hogy „a székely közösség nem biztosít nekik ebben az esőben lehetőséget arra, hogy meghúzódjanak egy eresz alatt”. Úgy érzi, erkölcsi felelőssége odaadni a fiataloknak a telket, hogy ezzel elősegítse a székelyek visszatelepedését a szülőföldjükre.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »