Ingyenszervizzel állítaná helyre a bizalmat a VW

Ingyenszervizzel állítaná helyre a bizalmat a VW

Legalább a múlt év végi eredményt szeretné elérni a német Volkswagen-csoport. Az autógyár hírnevét az úgynevezett dízelkibocsátási botrány tépázta meg. Hasonló gondok elé néz a japán Mitsubishi is. A szigetország hatodik legnagyobb autógyártója a napokban ismerte be, hogy 25 éve hamisítja a kibocsátási adatokat.

„Az idei évet a folyamatosan változtatott növekedési célok, hosszan tartó politikai bizonytalanságok és erős devizaingadozások, valamint a néhány piacon tapasztalt nehézkes növekedés alakította, nem elfeledve a kibocsátási botrány következményeit. Mégis az a célunk, hogy hozzuk a tavalyi eladásokat” – jelentette ki a német elnök-vezérigazgató, Matthias Müller.

A Volkswagen-csoport csaknem tízmillió autót adott el tavaly.

A Távol-Keleten is nagy a gond

A japánokat a németekhez hasonló gondok nyomasztják. A Mitsubishi jóval korábban kezdte a csalást, mint a VW, a japán autógyár 25 éve hamisítja a kocsik fogyasztási adatait.

„Ha a Mitsubishit kemény büntetéssel sújtanák, az nemcsak hogy kiegyenlítené a Volkswagen-ügyet, de ösztönözné a japán vállalatokat arra, hogy javítsák a vállalati kultúrájukat” – mondta egy japán professzor.

A távol-keleti országban a beosztottak még mindig félnek beismerni főnökeiknek, ha hibáztak. A belföldi piacon már érzi a Mitsubishi a bizalomvesztést.

„Ez valami olyan, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Úgy hiszem, ez a második eset volt, és én nem szeretném vezetni vagy megvenni az autóikat. Mindenki vissza akarja kapni a pénzét” – mondta Chihiro Ubukata.

Az autógyár független bizottságot bízott meg a csalás kivizsgálásával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »