Ingyenes zuglói parkolásról beszélt Kocsis Máté

Ingyenes zuglói parkolásról beszélt Kocsis Máté

A kormánypárti politikus szerint a XIV. kerületben az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt.

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy “új, alkalmas polgármester” nem rendezi a helyzetet a kerületben.

Hírdetés

Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában felszólította a Párbeszéd társelnökét, a városrész polgármesterét, Karácsony Gergelyt, hogy mondja fel a kifogásolt parkolási szerződést. Kocsis Máté szerint az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője azt is közölte: a kormánypártok szombatig több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze 20 ezer aktivista segítségével. Mint mondta, a kormánypártok folytatják az ajánlások gyűjtését, hogy minél több támogatót sorakoztathassanak fel a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »