Ingyenes szemfenék vizsgálat

Ingyenes szemfenék vizsgálat

A glaukóma világnapján ingyenes szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők az Érsekújvári Oktató Kórházban és Rendelőintézetben.

Pénteken 10-től 14 óráig várják a szemész orvosok az ingyenes szűrésre érkezőket a kórház földszinti csarnokába. A glaukóma, vagyis a zöld hályog a második leggyakoribb szembetegség, amely a negyven éven felüli lakosságot érinti a leginkább. A szakorvosok szerint a betegség elhanyagolása vaksághoz vezethet. Nem fájdalmas a szemfenék vizsgálata, ma már rutinkivizsgálásnak számít. A glaukóma világnapja alkalmából várják a népbetegségként is emlegetett zöld hályogban szenvedőket, és a veszélyeztetett pácienseket is. A szemorvosok megfelelő tanácsokkal látják el őket. A glaukómát általában szemcseppekkel kezelik, egy másik lehetséges módszer a lézeres kezelés, de szükség esetén sor kerülhet szemműtétre is.

Hírdetés

A zöld hályognak több kísérő tünete van, ilyen a pulzáló szemfájdalom, a könnyezés, vagy a látás romlása, ezért ajánlatos komoly hangsúlyt fektetni a megelőzésre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »