Ingyenes parkolással kedveskedett az I. kerület Zsidai Roy luxuséttermeinek

Ingyenes parkolással kedveskedett az I. kerület Zsidai Roy luxuséttermeinek

Megnyugodhat, aki gépkocsival jár habzsolni a Budai Vár luxuséttermeibe, mostantól ugyanis nem kell azon aggódniuk, hogy a több tízezres fogások elpusztítása közben meddig ketyeg a parkolóóra. Az I. kerület fideszes vezetése ugyanis ingyenessé tette számukra a parkolást. A nyilván nélkülözhetetlen intézkedés első számú nyertese Zsidai Roy étteremlánca lehet, írja a 24.hu.

Mint az közismert, a Budai Vár területére nem lehet ám akárhogy bejutni és parkolni gépjárművel: aki behajt a kapukon, az csupán fél órát várakozhat ingyen, a második fél óra viszont 520, majd a további várakozás már 630 forintot kóstál óránként.

Ezzel a rendszerrel eredetileg a világörökségi listán is szereplő védett besorolású övezet autóforgalmát szerették volna korlátozni, ám e nemes célnak most teljesen alávágott az önkormányzat.

Hírdetés

2016 tavaszán ugyanis sikerült úgy módosítani a parkolási szabályzatot, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal, a Nemzeti Galéria és az MTA három intézménye mellett a luxuséttermek vendégei is 3 órára mentesüljenek a fizetési kötelezettség alól.

A gesztussal valószínűleg Zsidai Zoltán Roy 13 felső kategóriás éttermének szólt. A Zsidai-csoport egyik cégénél még maga a miniszterelnök lánya,  Orbán Ráhel is megfordult korábban, írja a 24.hu.

A vállalkozás az egész csoportot ellátó konyháját is a Várban rendezte be: a védett övezetből szállítják ki a többi étterembe az előkészített ételeket. A létesítmény a HVG információi szerint egy sor szabálytalanság miatt tavaly novemberben elhasalt egy hatósági ellenőrzésen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »