Ingyenes nyelvi és informatikai képzés indul

Új, bárki által elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Odrobina László kiemelte: az egyéves képzésen, amelyre életkortól függetlenül bárki jelentkezhet, 300 órában idegen nyelvet, 150 órában informatikát és egyéb ismereteket is oktatnak.

A résztvevők a képzés végén OKJ-vizsgát tehetnek a tanultakból, de ez nem kötelező, aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.     

Odrobina László hangsúlyozta: a képzés elsősorban a kis- és a középvállalkozókat (kkv) célozza meg, mert a kkv-szektor növekedési potenciáljának komoly gátja, hogy a vállalkozások vezetői idegen nyelvi és informatikai tudással kevésbé rendelkeznek.     

Az érdeklődők az állami fenntartású szakközépiskolákban jelentkezhetnek, országszerte 700 intézmény várja őket. A helyettes államtitkár elmondta: az idén tízezer jelentkezőre számítanak, de remélik, hogy a következő években egyre többen vesznek majd részt a képzésen.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »