Ingyen vonatozhatnak a Sepsi OSK szurkolói Bukarestbe

Ingyen vonatozhatnak a Sepsi OSK szurkolói Bukarestbe

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere és Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa kedd délután közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a megyeszékhelyi önkormányzat a labdarúgó Román Kupa bukaresti döntőjére ingyenes, külön vonatjáratot indít a székelyföldi szurkolók számára. A Sepsi OSK–FC Voluntari találkozót csütörtök este fél kilenctől a fővárosi Giulești Stadionban rendezik meg.

A megyeszékhelyi Sepsi OSK csütörtökön 20.30-tól fennállása második Román Kupa döntőjére készül, s a fővárosi Giulești Stadionban sorra kerülő találkozón az FC Voluntari lesz a piros-fehérek ellenfele. Sepsiszentgyörgy önkormányzata erre a mérkőzésre egy 590 férőhelyes vonatot bocsát a helyi és székelyföldi szurkolók rendelkezésére. A különjárat csütörtökön 12.20-kor indul a szentgyörgyi vasútállomásról, visszafelé pedig 0.10-kor indul a vonat. A szállítás ingyenes.

Hírdetés

„Figyelembe véve azt, hogy sok székelyföldi szurkoló szeretne eljutni a mérkőzésre, Sepsiszentgyörgy önkormányzata a klubbal közösen vonatjáratot indít Bukarestbe, amit 590 személy vehet ingyenesen igénybe, azzal a feltétellel, hogy belépőjeggyel rendelkezzenek a meccsre. Amire én meg szeretném kérni a szurkolókat, az az, hogy ne válaszoljanak semmiféle provokációra, hiszen az elmúlt hetekben hangos volt a sajtó a jégkorongmérkőzésen történt székely himnusz eléneklése miatt. Egyáltalán nem azt mondom, hogy ne énekeljük el a székely himnuszt, sőt, énekeljük el, de úgy, hogy közben tiszteletet mutatunk mások iránt, és ahogy mi mindig szoktuk, a városunk és a székelység legjobb arcát mutassuk meg. Sokan fognak minket nézni, sokan fognak követni, s nekik látniuk kell, hogy civilizáltak vagyunk, és nem válaszolunk a provokációra” – mondta Antal Árpád polgármester, aki amellett, hogy gratulált a Sepsi OSK csapatának a hétfői fantasztikus győzelméhez, köszönetét fejezte ki Tánczos Barna környezetvédelmi miniszternek, akinek a közbenjárásával nagyon hamar sikerült szerződést kötni a román vasúttársasággal.

„Egy nagyon nehéz feladat előtt áll a csapat, ugyanis csütörtökön a klub történelmének legfontosabb eseménye következik. Bízzunk abban, hogy azzal a három-négyezer szurkolóval, amely remélhetőleg elkísérheti az OSK-t Bukarestbe, győzelemre tudjuk vezetni együttesünket, és el tudjuk hozni a kupát Sepsiszentgyörgyre. Erre eddig még nem volt példa. A polgármesteri hivatal közbenjárásával vonatjárat indul Bukarestbe, amire nagyon szükség van, hiszen tíz autóbusz már megtelt szurkolóval” – mondta Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa. A sportvezető kihangsúlyozta: csak azok vehetik igénybe ezt a szolgáltatást, akiknek van érvényes jegyük a döntőre és feliratkoztak a vonattal utazni kívánók listájára. Ezt a Sepsi OSK Stadion jegypénztárában tehetik meg szerdán 9–18 óra között, és az első 590 jelentkező szurkoló mehet majd a vonattal Bukarestbe.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »