Ingyen vihetjük a biciklit a vonaton

Ingyen vihetjük a biciklit a vonaton

Péntektől jövő csütörtökig ingyenes a kerékpárszállítás a hazai vasútvonalakon – közölte honlapján a MÁV. Szeptember 22-én jogosítvánnyal lehet ingyen vonatozni, de ugyanezen a napon lesz a bringásreggeli is.

A hazai vasúti hálózaton az érvényes menetjeggyel közlekedő utasoknak szeptember 16. és 22. között ingyen szállítja kerékpárját a MÁV belföldön – közli honlapján a vasúttársaság. A bringákat természetesen csak a kapacitás erejéig – megjelölt vasúti kocsinként 4 és 58 darab között – és csak az arra kijelölt vonatajtókon keresztül lehet elhelyezni a szerelvényeken, az utas őrizete mellett.

Amennyiben a vonaton nincsen kerékpáros piktogram, a vasúti kocsi előterében lehet elhelyezni a bringát – kocsitípustól függően 1-től 6-ig terjedő számban –, de ez a lehetőség csak akkor érvényes, ha az utasra nézve nem kötelező helyjegy vagy pótjegy váltása.

A hét utolsó napja, szeptember 22. lesz az Európai Autómentes Nap, a jogosítvánnyal rendelkezők e napon ingyen vonatozhatnak, de hogy a kerékpárosok se szomorkodjanak, rájuk bringásreggeli vár az ország számtalan pontján.

A mobilitási héthez kapcsolódó akció keretei között nem csak utazási kedvezményekkel jelentkezik a MÁV. Hétvégén (szeptember 16-17.) az Andrássy úton a mobilitási hét rendezvénye kapcsán forgalomkorlátozásra kerül sor, „cserébe” ki lehet próbálni a hajtányt, de a hasonló eseményeken szokásos módon lesznek kézműves foglalkozások és arcfestési lehetőség is – a kisebbeknek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »