Ingyen napelem program: nagyon lényeges bejelentést tettek

Heteken belül indul a 100%-os napelemes támogatás! Kérje a pályázatelőkészítés-csomagot 162.500 Ft-ért.Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

Az elmúlt időszakban többször is foglalkoztunk azzal a napelemes és fűtéskorszerűsítési pályázattal, amelyet december 6-án fognak elindítani. A regionális bontásban, négy ütemben megvalósuló programban 100 százalékig vissza nem térítendő támogatás lesz elérhető az alacsony jövedelmű háztartások számára a megjelölt beruházások megvalósítására.  A programban projekttől függően legfeljebb 2,9, illetve 11,3 millió forint lesz igényelhető. Az előrejelzések alapján a csomaggal több tízezer háztartás él majd, a hazai piaci szereplők már most érzik a megnövekedett érdeklődést. A támogatás megszerzésének egyik követelménye, hogy a beruházást olyan kivitelező végezze, amely szerepel a pályázati oldal vonatkozó listáján. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a közelmúltban jelentette be, hogy immár elérhető a lista – számol be a Portfolio.

Hírdetés

A pályázati oldalon (https://napelem.palyazat.gov.hu/) már most több mint 600 vállalkozás szerepel, de a felsorolás folyamatosan bővül. Ahogy korábban írtunk róla, a véglegesnek szánt pályázati felhívásban utóbb bevezettek kisebb-nagyobb változtatásokat. Az új kiírás értelmében például a háztartási jövedelemszámítás során a katás vagy kivás keresettel is kalkulálni kell, de a trükközés elkerülése érdekében is történtek finomítások.

A módosításokról korábban hivatalos közlemény nem született, a minisztérium csak múlt hét pénteken hívta fel a figyelmet a változásokra. A vissza nem térítendő támogatásra kizárólag előzetes kivitelezői szerződéssel lehet pályázni. A tervezett projektet azokkal a cégekkel lehet megvalósítani, amelyeket feltüntetnek a pályázati oldal listájában. Érdemes kiemelni, hogy a beadáshoz semmilyen előzetes díjat nem kell megfizetni, a szerződés pedig csakis akkor lép hatályba, ha a pályázat pozitív elbírálásban részesül. A kivitelezők sikeres pályázás esetén ugyan kérhetnek előleget, ezt viszont nem az ingatlantulajdonos, hanem közvetlenül a támogató fizeti ki. A fentieket figyelembe véve ajánlott körültekintően eljárni a sikeres pályázás előtti fizetési kötelezettségvállalásokkal.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »