Ingyen használható a kétmilliárdos számítógép Budapesten

Van, amikor a méret igenis számít. Ilyen többek között az informatikai termékfejlesztés is, ahol egy bizonyos szint felett már nem lehet türelemmel helyettesíteni a teljesítményt. Szerencsére a magyar kkv-k számára van más út, ugyanis az IBM ingyenesen biztosít hozzáférést mintegy kétmilliárd forintnyi infrastruktúrához innovációs központjában. A hazai cégek a villámgyors rendszer mellett egy globálisan elérhető, biztonságos felhőtechnológiát is igénybe vehetnek. 

Nemzetközi szinten is versenyképes, a legmodernebb technológiák használatában eligazodó vállalkozásokkal szeretne kapcsolatokat kiépíteni Magyarországon is az IBM, ezért úgy döntöttek, ők is segítenek abban, hogy minél több ilyen cég legyen az országban – magyarázta szokatlanul nagylelkű ajánlatuk hátterét Pongrácz Ferenc, a vállalat Délkelet-Európáért felelős üzletfejlesztési igazgatója.

Hozzátette: már több olyan innovatív vállalkozással dolgoztak együtt, melyek az ő rendszereiken fejlesztették ki megoldásaikat. Ilyen volt többek között a 4 órán belüli banki átutalásokat lehetővé tévő egyik program, vagy az iLex nevű, globális piacvezetői álmokat dédelgető jogi szoftver is.

Az informatikai óriáscég szakemberei különféle képzésekkel is segítik a magyar vállalkozásokat abban, hogy a lehető legjobban ki tudják használni az IBM rendszere által nyújtott lehetőséget.

Európában egyedül Budapesten üzemel ilyen mainframe.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »