Informatikusokat keres a kormány

Havi 2000 eurós ösztöndíjat ajánl fel a román kormány azoknak az informatikusoknak, akik a közigazgatásban használatos számítógépes programok fejlesztését, összehangolását vállalják – jelentette be Dacian Cioloş kormányfő.

programator_138301_b

Mint mondta, tíz IT-szakember támogatását tudnák biztosítani a GovITHub elnevezésű program keretében. A miniszterelnök elmondta, a program első számú célja az, hogy összehozza azokat az embereket, akiknek az innovatív munkája révén egyszerűbbé válhat az adminisztrációs munka Ro­mániában.

„Szükségünk van a külső nézőpontokra a közigazgatásban. Az a célunk, hogy olyan embereket találjunk, akik hajlandók szüneteltetni a privát szférában kifejtett tevékenységüket, hogy segíteni tudjanak a közigazgatásban dolgozóknak. Nyilván a 2000 euró nem egy hatalmas összeg, de szerintem épp elegendő ahhoz, hogy fiatal tehetségeket meg tudjunk szólítani” – jelentette ki Dacian Cioloş. Mint mondta, kormánya azon dolgozik, hogy leegyszerűsítse a közigazgatási műveleteket, és csökkentse a bürokráciát a rendszerben.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »