Információs telefonvonalat hozott létre az oktatásügyi minisztérium

Információs telefonvonalat hozott létre az oktatásügyi minisztérium

A tanárok és a szülők csütörtök óta feltehetik kérdéseiket a koronavírus-járvány miatt kialakult aktuális helyzettel kapcsolatban az oktatási minisztérium által létrehozott információs telefonvonalon. A 0800 138 033-as telefonszám ingyenesen hívható munkanapokon 8 és 16 óra között, de e-mailben fel lehet tenni a kérdéseket a tárca szakembereinek a [email protected] címen – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs részlege.

Az információs központ munkatársai összesítik azokat a kérdéseket, amelyekre nem tudnak azonnal válaszolni, és továbbítják őket az illetékeseknek. Óránként átlagosan 50-70 hívást tudnak fogadni. Jelenleg öten ülnek a telefonoknál, ezek az alkalmazottak képzésen vettek részt, hogy válaszolni tudjanak a tanárok és a lakosság kérdéseire.

Azt javasolják, ilyen esetben e-mailt küldjenek, a minisztérium minden kérdésre igyekszik válaszolni.

Hírdetés

„Az a cél, hogy segítséget nyújtsunk a szülőknek, a tanulóknak és az oktatásügyben dolgozóknak” – mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Az oktatással kapcsolatos kérdéseket e-mailben a [email protected] e-mail-címen lehet feltenni, vagy – szakterülettől függően – közvetlenül az illetékesnek, a szlovák nyelv és irodalom, az idegen nyelvek, a matematika, a természettudományok, az informatika vagy a humán tantárgyak oktatásával kapcsolatban.

A kérdezők választ kaphatnak az egészségkárosodással élő gyerekek oktatási programjaival, az iskola előtti felkészítéssel, a kisebbségi oktatással vagy a tankönyvekkel kapcsolatos kérdéseikre.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »