Információs telefonvonalat hozott létre az oktatásügyi minisztérium

Információs telefonvonalat hozott létre az oktatásügyi minisztérium

A tanárok és a szülők csütörtök óta feltehetik kérdéseiket a koronavírus-járvány miatti aktuális helyzettel kapcsolatban az oktatási minisztérium által létrehozott információs telefonvonalon.

A 0800 138 033-as telefonszám ingyenesen hívható munkanapokon 8 és 16 óra között, vagy e-mailben lehet feltenni a kérdéseket a tárca szakembereinek a [email protected] címen – tájékoztatta a TASR-hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs részlege.

Hírdetés

Az információs centrum munkatársai összesítik azokat a kérdéseket, amelyekre nem tudnak azonnal válaszolni, és továbbítják őket az illetékeseknek. Óránként átlagosan 50–70 hívást tudnak fogadni. Jelenleg öten ülnek a telefonoknál, ezek az alkalmazottak képzésen vettek részt, hogy válaszolni tudjanak a tanárok és a lakosság kérdéseire. „Sajnos a minisztériumi telefonvonalak száma korlátozott, ezért valószínűleg nem mindenki tudja azonnal felhívni a telefonos ügyfélszolgálatot” – közölte az oktatásügyi tárca. Azt javasolják, ilyen esetben e-mailt küldjenek, a minisztérium minden kérdésre igyekszik válaszolni.

„Az a cél, hogy segítséget nyújtsunk a szülőknek, a tanulóknak és az oktatásügyben dolgozóknak” – mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter.

Tanácsadói szolgálatot indított csütörtökön az óvodák, az alap- és a középiskolák számára az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ) is. Az oktatással kapcsolatos kérdéseket e-mailben a [email protected] e-mail-címen lehet feltenni, vagy – szakterülettől függően – közvetlenül az illetékesnek, a szlovák nyelv és irodalom, az idegen nyelvek, a matematika, a természettudományok, az informatika vagy a humán tantárgyak oktatásával kapcsolatban. A kérdezők választ kaphatnak az egészségkárosodással élő gyerekek oktatási programjaival, az iskola előtti felkészítéssel, a kisebbségi oktatással vagy a tankönyvekkel kapcsolatos kérdéseikre is.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »