Indul az Örökségünk őrei – fogadj örökbe egy műemléket! országos vetélkedő új évada

Indul az Örökségünk őrei – fogadj örökbe egy műemléket! országos vetélkedő új évada

Nagyobbra és színesebbre tervezik az Örökségünk őrei – fogadj örökbe egy műemléket! országos örökségvédelmi verseny új évadát, amelyre október 18-ig jelentkezhetnek a középiskolások.
Az épített örökség iránt érdeklődő 9–12. osztályos csapatok október 18-ig jelentkezhetnek az Örökségünk őrei – fogadj örökbe egy műemléket! elnevezésű verseny új évadára. Az első, hivatalosan elismert örökségvédelmi verseny idén nagyobb, színesebb lesz, a cél viszont ugyanaz: megismerni és megismertetni a közösséggel Erdély rendkívül gazdag épített örökségét.

Az országos döntőt ez alkalommal a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban rendezi az RMDSZ kulturális főosztálya

Hírdetés

– közölték szerdán a szervezők.

„Az Örökségünk őrei mozgalom olyan generációkat nevel 2012 óta, amely nélkülözhetetlennek tartja épített örökségünk megbecsülését, és amely nem csak nyilatkozatokban, hanem tettekben is hozzájárul annak védelméhez. A diákok évről évre bebizonyítják, hogy fontos számukra erdélyi kincseink védelme, ezeknek népszerűsítése, újjáélesztése, funkcióinak továbbgondolása” – fogalmazott Hegedüs Csilla, a verseny ötletgazdája, az RMDSZ ügyvezető alelnöke. Hozzátette, akkor van jövőnk Erdélyben, ha a fiatalok hisznek abban, hogy övék itt a tér.

A versenybe eddig 13 megye több mint 3000 diákja kapcsolódott be.

Idén a szervezők azt remélik, ez a szám lényegesen növekszik, valamint új megyék és iskolák is csatlakoznak az Európa-szerte sikertörténetként említett mozgalomhoz.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »