Indul a zászlóanyag gyűjtése Kalondán az Összetartozás Zászlajához

Indul a zászlóanyag gyűjtése Kalondán az Összetartozás Zászlajához

Március elején meghirdette a Pro Kalondiensis Polgári Társulás kezdeményezését, de a járvány miatt, mint sok minden más, ez is elakadt a Felvidéken, most viszont újraindítjuk a felhívásunkat és arra kérjük a Palócföldön, de az egész Kárpát-hazában, sőt az azon kívül is élő magyar lányokat, asszonyokat, hogy adományozzanak egy darab anyagot a zászlóhoz.

A szövetanyag lehet egy ing, vagy bármilyen ruhadarab, de egy régi abrosz, vagy egyéb olyan anyag a nagyszülők hagyatékából is akár, amelyhez kötődik egy családi történet vagy emlék.

Így tettük ezt a Palóc Határkereszt esetében is. Terveink szerint a kereszt és a zászló adományozóinak így összegyűjtött történetét egy kiadványban összegezzük majd.

A távolabb élőket arra kérjük,hogy postán juttassák el az egyesületünk címére az adományukat. Postacímünk: Pro Kalondiensis PT 98531 Kalonda, Železničná / Vasút u. 1.

Hírdetés

Nagyon szívesen látjuk személyesen azokat is, akik a közelben laknak és el szeretnék hozni Kalondára a zászlóanyagot. Ciklikus időközönként tehát zászlóanya-találkozókat szervezünk.

A rendezvény védnökeivel hamarosan egy beszélgetéssorozatot indítunk, amelynek célja, hogy ösztökéljünk mindenkit, legyen részese a kezdeményezésünknek.

Az első adományozó már postázta számunkra az adományát, a Szent Korona falujából, Ipolybalogról Lőrincz Sarolta Aranka egy száz éve szőtt ingváll darabot postázott Kalondára, szívhez szóló üzenettel.

Fogjunk hát össze, hogy az egy életen át megőrzött magyarságunkat megörökölhessék a lányaink, unokáink!


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »