Indul a TASR magyar nyelvű hírszolgálata

Indul a TASR magyar nyelvű hírszolgálata

Az angol mellett magyar nyelven is ad ki híreket a TASR hírügynökség februártól. A magyar hírszolgálat a cseh nyelvűt váltja.

A magyar nyelvű hírszolgálat a legfontosabb szlovákiai eseményekkel foglalkozik majd, különös tekintettel a legnagyobb nemzeti kisebbség életét érintő történésekre. A munkanapokon aktív hírszolgálat naponta mintegy 20 hírrel fog jelentkezni. Ezek forrása a TASR szlovák nyelvű híradása lesz, így a hazai, gazdasági, sport, „easy servis”, és esetenként a külföldi hírszolgálatok hírei. 

“A nemzetiségi hírszolgálat elindítása a programom egyik pontja volt, amellyel megpályáztam  az igazgatói posztot. Legnagyobb nemzeti kisebbségünk először juthat a saját nyelvén közszolgálati forrásból származó információkhoz a hírügynökség történetében. Azután, hogy elindítottuk a városoknak és községeknek szánt híradást, ez egy újabb lépés a befogadóközönség felé” – jelentette ki Vladimír Puchala, a TASR vezérigazgatója.

Hírdetés

A szolgálat azokra a hírekre is hangsúlyt fektet majd, melyek témájukban a magyarlakta régiókat érintik. A média területéről érkező ügyfelek mellett a TASR és a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) együttműködése alapján a városok és községek is hozzájutnak a magyar nyelvű hírekhez.

„Meggyőződésem, hogy a magyar hírszolgálatnak állandó előfizetői lesznek, és van létjogosultsága. Az ügyfelek rajta keresztül hozzájutnak a legfontosabb, Szlovákiát és a déli régiót érintő információkhoz” – jegyezte meg Monika Himpánová, a TASR külügyekkel foglalkozó szerkesztőségének vezetője.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »