Indul a roham a szegedi kajak-kenu vb jegyeiért

Indul a roham a szegedi kajak-kenu vb jegyeiért

Megkezdődött az augusztusi szegedi kajak-kenu világbajnokság kampánya. Magát a vb-t – ami fontos állomása a 2020-as olimpia kvalifikációjának – idén 633 millió forintos állami támogatás segíti.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség kilépett a nagyközönség elé azzal az információval, hogy 2019. augusztus 21. és 25. között újra vendégül látják a világot, hiszen olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak ad otthont Szeged – 2011 után megint.

“Most már nagyon nagy erőkkel arra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legszínvonalasabb eseményt rendezzük, ezt várja el tőlünk a világ. Szerénytelenül azt is szoktuk mondani, hogy

a világ legjobb pályája a szegedi, de ezt most nem is mi mondjuk el, hanem a külföldiek”

– fogalmazott az InfoRádiónak Schmidt Gábor, a sportági szövetség elnöke.

Hírdetés

Az eseményre március 1-jén indul a jegyértékesítés, májusban pedig egy újabb kampány keretei között a sportág elmúlt 80 évének legnagyobb alakjaival – köztük Kovács Katalinnal, az MTK-ban edzősködő Kőbán Ritával, a Dunaújvárosban dolgozó Vajda Attilával és Gyulay Zsolttal – lehet megismerkedni.

A verseny bírja Szeged város támogatását is.

A csapat egy része – köztük az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta – egyébként éppen Dél-Afrikában edzőtáborozik.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára visszaidézte, 2015-ben nyerte el Szeged a vb-rendezést, meg volt határozva a költségvetése is: ennek megfelelően tavaly 130 millió forintot, idén pedig 633 milliót biztosítottak a szervezésre, vagyis szigorú a költségvetés.

“Úgy gondolom, egy fantasztikus világbajnokság előtt állunk, a szervezőbizottság felállt, száz országból közel kétezer sportoló és kísérők érkeznek, öt nap alatt 40-50 ezer szurkoló kiszolgálásának feladata is vár a házigazdára” – mondta az InfoRádiónak Szabó Tünde.

A kajak-kenus olimpiai kvóták 80 százalékát a szegedi világbajnokságon osztják ki az országok szakszövetségeinek, tehát a legjobbak mind itt lesznek a Maty-éren. A pálya jelenleg felújítás alatt áll még.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »