Indul a rendőrség „Advent”-akciója

Indul a rendőrség „Advent”-akciója

December elsejétől, csütörtöktől indul a rendőrség közlekedés-biztonsági akciója, az „Advent”. A közúti ellenőrzés az egész hónapban tart majd, legfőbb céljuk az alkoholfogyasztók és gyorshajtók kiszűrése. Ugyancsak figyelemmel kísérik azt, hogy a gyalogosok betartják-e a szabályokat – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség decemberben csütörtökönként, péntekenként, szombatonként és vasárnaponként főként azokat a helyeket ellenőrzi majd, ahol sok ember megfordul, mint például a bárok és éttermek, szórakozóhelyek környéke.

Hírdetés

A karácsonyi ünnepek alatt, tehát december 24-től 26-ig, valamint az év utolsó napján, december 31-én megnövelik a szolgálatban lévő rendőrök számát, nagyobb gyakorisággal ellenőriznek majd a közutakon és a vasútállomások környékén. 

Az ünnepek alatt a rendőrség nagyobb óvatosságra, a másik polgárral szembeni nagyobb toleranciára int. „Ne csak az utakon lassítsunk, hogy békében, és mindenekelőtt a családunk társaságában tölthessünk az ünnepeket” – írják.

(TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »