Indoklást kapott az Erdélyi Magyar Szövetség, hogy miért nem olvadhat össze az EMNP és az MPP

Indoklást kapott az Erdélyi Magyar Szövetség, hogy miért nem olvadhat össze az EMNP és az MPP

Az Erdélyi Magyar Szövetség képviselői kézhez kapták az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt fúziójának elutasítására vonatkozó bírósági indoklást. Mint ismeretes, idén szeptemberben a pártfúzióról lefolytatott tárgyalássorozat negyedik alkalmával már semmilyen ellenvetése nem volt a kirendelt ügyésznek a folyamattal kapcsolatban, ezért végképp érthetetlen volt az elutasító határozat.

Hírdetés

A most kiközölt indoklás szerint az Erdélyi Magyar Szövetség bejegyzése azért nem lehetséges, mert annak hivatalos megnevezésében a magyar elnevezés is szerepel.

Az EMNP és az MPP vezetőinek az indoklás birtokában immár lehetőségük van fellebbezni, melyet határidőn belül meg is tesznek, ugyanakkor emlékeztetnek: a bírósági indoklásban felhozott érv már csak azért is abszurd és elfogadhatatlan, mert a fúziót kezdeményező, bíróság által már korábban bejegyzett két párt nevében szintén szerepel azok magyar megnevezése is, sőt, az Erdélyi Magyar Néppárt esetében nem is a román, hanem a magyar hivatalos megnevezés az első.

A ügy fejleményeiről az EMSZ képviselői továbbra is tájékoztatják a közvéleményt. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »