Indiában legalább 40-en meghaltak metanolmérgezésben

Indiában legalább 40-en meghaltak metanolmérgezésben

India észki részén legkevesebb 39 ember meghalt, 27 pedig tartós egészségkárosodást szenvedett illegálisan, házilag készített alkohol fogyasztása miatt. Két nagyon hasonló, de két szomszédos tartományban történt esetről van szó – 26-an Uttar Prades tartományban vesztették életüket, 13-an pedig a szomszédos Uttarakhand tartományban.

A hatóságok közlése szerint az áldozatok csütörtökök éjjel két hagyományos ünnepségen fogyasztottak alkoholt, amely rendkívül mérgező metanolt tartalmaztak. Az ügy kapcsán a rendőrség 8 alkoholcsempészt tartóztatott le, valamint megvádoltak 35 hivatali alkalmazottat és 12 rendőrt, akiket azzal gyanúsítottak, hogy valamilyen módon közreműködtek a mérgező italok forgalmazásában, vagy lehetővé tették azok forgalomba kerülését.

Hírdetés

Az illegálisan készített alkoholos italok fogyasztása India számos területén megszokott, mert a lakosság szegényebb részének nincs pénze az engedélyezett italok megvásárlására. Az illegális alkoholt előállítók azonban gyakran tesznek „termékükbe” különböző kémiai anyagokat, például műtrágyát, hogy erősebb legyen az ital.

Indiában az illegális alkoholforgalmazás rendkívül jövedelmező üzletág: a kereslet nagy, a csempészek pedig elkerülik az adófizetés kötelezettségét.

Webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »