Incidens Kolozsváron: kérdõre vonták Cioloºt a befogadott menekültek miatt

Kolozsváron tett látogatást Dacian Cioloş miniszterelnök és Vasile Dâncu miniszterelnök-helyettes. A kormányfő Emil Boc polgármesterrel, Gheorghe Vuşcan prefektussal és Marius Dorel Mînzattal, a megyei tanács elnökével tartott munkamegbeszélést. Ezután részt vett egy tárgyaláson a Cluj Innovation City klaszter köré tömörülő cégek képviselőivel, meglátogatta az Erdélyi Történeti Múzeumot, amely jelenleg felújítás miatt még mindig zárva van.

Incidens a Múzeumnál

A Történeti Múzeum előtt a miniszterelnököt egy férfi várta, aki azt kérdezte a Cioloştól, hogy miért engedi, hogy iszlamista menekültek érkezzenek Romániába, “Szégyellje magát emiatt” – kiabálta Călin Mărincuş, akiről kiderült, hogy az Új Jobboldal Párt tagja és egy volt bokszoló.

Cioloş nem reagált a férfi kérdésére, de a látogatás végén szóba állt vele, és megpróbálta elmagyarázni, hogy Románia az Európai Unió része, ezért el kell fogadja a kvótákat, amelyeket az EU kiszabott. “A román hatóságok az Európai Unió tagországainak vezetőivel közösen hoztak egy döntést. Romániának nemcsak jogai vannak, hanem kötelezettségei az EU felé” – érvelt a miniszterelnök, aki szerint ha elfogadjuk, hogy a románok mehetnek dolgozni az EU más országaiba, akkor nekünk is el kell fogadni a menekülteket.

A férfi továbbra is vitába szállt és nem értett egyet a miniszterelnökkel, szerinte nem lehet egyenlőségjelet tenni a külföldön dolgozók és a menekültek közé. (mediafax.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »