Inárcsi rablás: a sofőr és a tippadó is rendőrkézen

Inárcsi rablás: a sofőr és a tippadó is rendőrkézen

Egy inárcsi szálláshely egyik emeleti szobájában támadtak meg 2021. szeptember 1-jén, éjszaka – akkor még – ismeretlen tettesek egy vendéget. Fegyverrel kényszerítették több mint 10 millió forintja átadására, majd a zsákmánnyal elmenekültek. A sértett nem szenvedett sérülést, a meneküléshez használt autót Ócsa külterületén megtalálták.

Hírdetés

A Pest megyei rablási nyomozók hajtóvadászata kilenc nappal később hozta az első eredményt, a 18 éves G. Józsefet a fővárosban elfogták, őrizetbe vették, azóta letartóztatásban van.

Társa azonosítására és felkutatására napra pontosan három hónapig kellett talpalniuk a rendőröknek, az 54 éves N. Csabát Törökbálinton kapcsolták le a helyi körzeti megbízottak 2021. december 1-jén, délelőtt. A településen leintettek egy járművet, amelynek hátsó üléssorán egy férfi feküdt. Igazoltatniuk sem kellett volna, mert korábbi intézkedéseik alapján tudták, ki próbált hasalva bujkálni előlük. Bilincselve állították elő, őrizetbe vették és kihallgatták. N. Csaba panasszal élt a gyanúsítás ellen, a bűntényt tagadta, vallomást nem tett.

A rablás elfogott tettesein kívül további két emberre, a meneküléshez használt autó sofőrjére, valamint a tippadóra még hasonló sors várt – nem sokáig.

A sofőrt, a 24 éves B. Józsefet a főváros IX. kerületében autózva fogták el, a tippadót, a 21 éves H. Liliánát ferencvárosi tartózkodási helyéről vitték el bilincsben. Utóbbinál több millió forintot, valamint egy nagy értékű autót lefoglaltak.

Az őrizetbe vett B. József panasszal élt a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. H. Liliána is panaszt tett a gyanúsítás ellen, kihallgatásán együttműködő volt, vallomást tett, vele szemben – szabadlábon hagyása mellett – bűnsegédként elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya az azóta letartóztatott N. Csaba és B. József ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »