Imrich Béreš bankár indul az elnökválasztáson, ha összegyűjti a szükséges aláírások kétszeresét

Imrich Béreš bankár indul az elnökválasztáson, ha összegyűjti a szükséges aláírások kétszeresét

Imrich Béreš üzletember polgári jelöltként indulna a 2019-es elnökválasztáson. Béreš petíciót indított, ha sikerül összegyűjtenie a megfelelő számú aláírást, bekapcsolódhat az elnöki palotáért folytatott küzdelembe. Ezt hétfői, pozsonyi sajtótájékoztatóján jelentette be.

Béreš azt ígérte, hogy csak akkor jelölteti magát, ha a törvény által előírt, 15 000 aláírásnak a kétszeresét, 30 000-et sikerül összegyűjtenie. Hozzátette: polgári jelöltként indulna a választáson, egyik politikai párt támogatására sem pályázik. A kampány költségeit önerőből állná.

Béreš petíciós csapatának tagja Róbert Bezák nyugalmazott érsek és Milan Kňažko volt politikus is, aki korábban szintén harcba szállt az elnöki tisztségért. Egyikük sem jelent meg a sajtótájékoztatón, Béreš állítása szerint ő kérte meg Bezákot és Kňažkót a távolmaradásra. Választási csapata még nincs.

A napokban kiszivárgott, hogy Béreš 2003-ban megverte feleségét. Az orvosi ellátásáról szóló dokumentumot megszerezte a Denník N lap. Béreš hétfőn elutasította azokat az információkat, melyek szerint rátámadt volna a volt feleségére, és kétségbe vonta az ezzel kapcsolatos orvosi lelet hitelességét is. Ez ügyben jogi lépéseket is kilátásba helyezett. Állítása szerint egy 15 éves ügyről van szó. 
 

A Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány távozását követelő tüntetésekkel kapcsolatban Béreš a sajtótájékoztatón nem foglalt egyértelműen állást, csupán annyit mondott, hogy Gašpar helyében lemondana.

Béreš közgazdász végzettségű vállalkozó. Korábban tevékenykedett Michal Kováč államfő protokollfőnökeként is, majd belépett Pavol Rusko pártjába, az ANO-ba. Egy ideig parlamenti képviselő is volt.

A következő elnökválasztás 2019 tavaszán esedékes. Andrej Kiska államfő egyelőre nem mondta meg, hogy indul-e újra a posztért. Az egyes pártok eddig még nem mutatták be a jelöltjeiket. Korábban Radovan Znášik jelentette be, hogy polgári jelöltként indul a választásokon. Juraj Zábojník biztonsági elemző is kilátásba helyezte az indulását. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »