Immár tíz útvonalon közlekedik a Lábbusz

Immár tíz útvonalon közlekedik a Lábbusz

A Váradi József Általános Iskola irányába indul a sepsiszentgyörgyi Lábbusz két új járata, melyekhez szeptember 19-től, hétfőtől csatlakozhatnak a diákok – tájékoztatott közleményében a városháza. Az új útvonalakkal immár tízre bővül a járatok száma, melyek révén a kezdeményezők arra ösztönzik a megyeszékhelyi iskolásokat, hogy gyalogoson, sétálva tegyék meg reggelente az otthontól az iskoláig vezető utat. 

Az új gyűjtőpontok egyike a Kálvin téri speciális iskola, ahonnan hétfőtől naponta 7.25 órakor indul a Lábbusz, a járathoz a Plugor Sándor Művészeti Líceumnál, az Attila hegy tetején, az Andrei Șaguna-szobornál, majd a Gólya utcában a Fidelitas Hotelnél is lehet csatlakozni, a végállomás pedig a Váradi József-iskola. 

Hírdetés

A másik új gyűjtőpontot a központi piac mögött, a Császár Bálint és a Nicolae Iorga utca kereszteződésénél, a Lido bárnál jelölték ki a szervezők. Hétfőtől innen ugyancsak 7.25-kor indul majd a Lábbusz. A diákok a Bánki Donát utcában a Stefi Presszónál, a Kós Károly utcában a katolikus plébánia előtti téren csatlakozhatnak a járathoz, illetve az egykori tervezőintézetnél (a Vasile Goldiș és a László Ferenc utca kereszteződésénél) és a Sajtó utcai inkubátorháznál is társulhatnak a csapathoz. A célállomás ez esetben is a Váradi József-iskola. 

A diákokat a Lábbusz logójával ellátott sárga pólóba öltözött önkéntesek kísérik reggelente a kijelölt útvonalakon. A szervezők továbbra is várják olyan felnőttek jelentkezését, akik szívesen vállalják ezt a feladatot. Jelentkezni Székely Kincső programfelelősnél lehet (telefonszám 0744 830 819, e-mail: [email protected]), ugyanide várják a Lábbusszal kapcsolatos észrevételeket és visszajelzéseket is.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »