IMF: A nyugdíjkorhatárt Ukrajnában csak a kedvezményekben részesülőknek lehet megemelni

A nyugdíjkorhatár emelését a nyugdíjreform keretein belül a kedvezményezett kategóriáktól kell megkezdeni – jelentette ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) európai osztályának a vezetője, Paul Thomsen egy Washingtoni sajtókonferencián.

„ A nyugdíjreform egy nagyon fontos része az IMF hitelezési programjának, és ahogyan azt Önök is tudják, már több alkalommal is el lett halasztva. Ez tényleg egy összetett reform, főleg a jelenlegi körülmények között.”  – figyelmeztetett az IMF képviselője.

Szavai alapján ezt a kérdést tovább fogják tárgyalni.

„Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, de érthető az, hogy a nyugdíjkorhatár megemelése ennek a folyamatnak egy nagyon fontos része.” – felelte Thomsen az Ukrinform azon kérdésére, hogy milyen nyugdíjkorhatárra is gondol pontosan az IMF.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Közgazdász: A nyugdíjreform nélkül Ukrajnát a hrivnya árfolyamának csökkenése és infláció fenyegetiOrosz pénzből fizetik a nyugdíjakat és a közszolgák bérét a két ukrajnai szakadár területenPolitológus a nyugdíjreformról: az ukrán kormány félrevezeti a népetRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: IMF, Nemzetközi Valutaalap, nyugdíj, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »