Íme Merkel magyarázata a kínos vereség után

A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban tartott törvényhozási választás eredménye csalódást keltő, és azt üzeni, hogy a Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) vissza kell szereznie a választók bizalmát – mondta hétfőn Angela Merkel kancellár, a CDU elnöke. 

A kínai Hangcsouban, a G20-csoport csúcstalálkozóját követően tartott tájékoztatóján Merkel hangsúlyozta, hogy a CDU és a koalíciós partner szociáldemokraták (SPD) jó munkát végeztek a tartományban, de a CDU nem tudta “learatni a munka gyümölcsét”, mert a kampányra “rátelepedett” az országos politika, főleg a menekültkérdés.

A pártelnök-kancellár hangsúlyozta, hogy nagyon elégedetlen a CDU eredményével, amelyben “természetesen van szerepe a menekültpolitikának”. Most a választók bizalmának visszaszerzéséről kell gondolkodnia “mindenkinek, elsősorban nekem” – mondta Angela Merkel.

Egyben jelezte: továbbra is helyesnek tartja az “illegális migráció leállítására” és a Németországba érkező menedékkérők számának csökkentésére irányuló politikát. Ezt a munkát folytatni kell – hangoztatta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »