Íme a budapesti úszó Bajnokok Ligája parádés részletei

Íme a budapesti úszó Bajnokok Ligája parádés részletei

Május második hétvégéjén a világ legjobb úszói küzdenek meg egymással Budapesten, a FINA Bajnokok Ligája sorozat második állomásán – az első Kínában lesz, az utolsó Amerikában. Szántó Dávid, a magyar szövetség nemzetközi vezetője az InfoRádióban elárulta, a magyarok közül kik indulnak a pénzdíjas eseményen.

Exkluzív sorozatot indított a vizes sportok nemzetközi szövetsége, vagyis a FINA a Bajnokok Ligájával; amikor tavaly decemberben kitalálták, valami különlegeset akartak, és tényleg az is, mivel a világ legjobbjai vesznek részt rajta.

“Nem egy hagyományos úszóversenyt kell elképzelni, noha az ismert úszásnemekkel lehet találkozni és a távok is ismertek, de például nincsenek előfutamok és aztán döntők.

Csak meghívásos alapon a világ négy legjobb úszója vesz részt minden egyes versenyszámban.

Négyen felállnak a rajtkőre, a Duna Arénában a 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os pálya elé, és akkor mint egy igazi bokszmeccsen, amikor face to face van a két hős a ringben, itt a négy legjobb küzd az 50 méteres medencében” – árulta el a részletekről Szántó Dávid, aki az InfoRádióban még azt is elmondta, a nem használt pályákat lefedik, így egész különleges látványt nyújt majd az új uszoda versenymedencéje.

Hírdetés

A Bajnokok Ligája három állomásos, a FINA a három legmegbízhatóbb partnert kérte fel házigazdának: Kínát, Magyarországot és az Egyesült Államokat

– ebben a sorrendben lesznek az állomások is.

Korábban magyar részről Hosszú Katinka, Milák Kristóf, Cseh László, valamint Késely Ajna szerepléséről lehetett hallani, azonban Szántó Dávid az InfoRádióban bejelentette, Burián Katalin (200 m hát), Jakabos Zsuzsanna (200 m vegyes) és Békési Eszter (200m mell) is látható lesz a Duna Arénában.

A versenyről itt lehet továbbiakat megtudni.

A Szántó Dáviddal készült teljes beszélgetést csütörtök este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallhatják.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »