Íme: a 3 legszánalmasabb részlet az indexes Vona-interjúból

Úgy tűnik a Jobbik elnöke szerint gyávák a jobbikos értelmiségiek. Azt is állítja, hogy a Jobbik „független” az európai pártoktól és nincs hatalmi cél a cukiságkampány mögött.

Interjút adott Vona Gábor a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Indexnek. Az egész interjú szürreális, hiszen a liberális (!) újságírók óvatosan elkerülik Vona Gábor kínos és botrányos kijelentéseit, amelyek nemrég láttak napvilágot. Tehát nem kérdezték arról, hogy milyen kapcsolat fűzi a Szürke Farkasok szervezethez, az iszlámhoz és a szúfizmushoz. Nem kérdezték arról sem, miért mondta azt, hogy ki kell lépni az Európai Unióból és „valódi testvéreinkkel”, a törökökkel kell összefogni. A jobbik antiszemita-botrányai se kerültek szóba. Kiderült azonban az, hogy a jobbikos értelmiségiek nem olyan bátrak, mint a liberálisok.

1.

„Index: Ott a V18 tele jobbos szakpolitikusokkal. Ők érdekes módon nem csatlakoztak a Jobbikhoz. Ilyen szemüvegen át is sikeres a néppártosodás?”

V.G: „Szerintem igen. Nagyon nehéz helyzetbe hoz engem a politikai klíma, mert nagyon jó szakértői bázisunk van, csak nem tudjuk megmutatni. Olyan egzisztenciális félelem van az értelmiségben, hogy nagyon ritkán van az, hogy valaki ki mer állni.”

Nem volt olyan ügy vagy törvényjavaslat az elmúlt 8 évben, amelynek kapcsán ne akadt volna mindig legalább 50-60 „szabad, demokrata” petíciókkal, nyílt levelekkel, konferenciákkal, külföldi álhírterjesztéssel, tüntizéssel és minden egyéb szokásos értelmiségi-kellékkel felfegyverezve. Ezek jelentős része mindig ki is hangsúlyozza, hogy ő bizony professor emeritus valamelyik állami egyetem falleológia tanszékén, vagy jeles kutató az MTA valamelyik társadalomtudományi kututócsoportjában. Tele van a nemzet padlása „bátor” értelmiségiekkel. A Jobbik ennek ellenére se tud felmutatni olyan támogatókat, akik Z. Kárpát Dánielnél komolyabb akadémiai pályát futottak be. Állítólag, azért mert félnek, és nem mernek kiállni. Mondhatnánk, hogy a Jobbik értelmiségi támogatói gyávábbak, mint a libsik, már ha tényleg léteznének.

Hírdetés

2.

V.G: „Egyelőre függetlenek vagyunk, mert azt látom, hogy az európai politikai paletta is átalakulóban van.

Ezt felelte Vona Gábor arra a kérdésre, hogy volt-e bármilyen kísérlet a kapcsolatfelvételre az Európai Néppárttal. Na, erről azt kell tudni, hogy a Jobbik egyrészt nem független az európai pártoktól, ugyanis tagja az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének, amelynek maga KGBéla az elnöke. Másrészt ebben az európai pártszövetségben a Jobbikon kívül egyetlen komolyan vehető politikai alakulat volt, a francia Nemzeti Front, amely még 2011-ben ki is lépett, elhatárolódva így a szövetségben maradt szélsőséges pártoktól. A Jobbiknak tehát ma nincs olyan szövetségese egész Európában, amely legalább azt elmondhatná magáról, hogy egy komoly parlamenti párt. Ehelyett a bériuniós aláírásgyűjtés során is szedett-vedett mikro-szakszervezetekkel bohóckodnak.

3. 

Index: „Ha százalékban kellene kifejezni, hogy a néppártosodást mennyire a meggyőződés és mennyire a hatalmi cél vezérelte, mit mondana?”

V.G: „Száz és nulla.”

 

Vona Gábor tehát azt állítja, hogy semmi köze a hatalmi célnak – hogy kormányra akarnak kerülni – a cukiságkampányhoz (sőt, baloldali fordulathoz). Korábban küldöttjei előtt még úgy fogalmazott: „Ha emlékeztek rá, tavaly ősszel azt mondtam, hogy a radikalizmusunkban a stílusbeli radikalizmust le kell vetkőzni és a tartalmi radikalizmust kell megőrizni. És ezt követte a párt az elmúlt időszakban, és azt gondolom, hogy az élet ezt visszaigazolta, mert ezen keresztül meg tudtuk mutatni a társadalom egyre szélesebb rétegeinek, hogy nem vagyunk emberevők.” Akkor még azt mondta, hogy a változás csak a látszat, most már azt, hogy az a valódi tartalom.

Tanulságos interjú. A Jobbik ma már egy nagy katyvasz, mert a párt elnöke se tudja, hogy mit hazudott néhány hónappal korábban.

<!– –>


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »