Imakilenced magyar papokért Nádszegen

Imakilenced magyar papokért Nádszegen

Pázmány Péter bíboros születésének 450. évfordulójára emlékezve, a Pázmaneum Társulás megalakulásának 15. évében, hálát adva az Úrnak az eddigi kegyelmekért, érezve a magyar papi hivatásokért és magyar főpásztorért végzett további imák szükségét, a Pázmaneum megalapította a Pázmány Péter Imaszövetséget.

Az Imaszövetség tagjai lehetnek azok a papok és hívek, akik csatlakoznak a felvidéki magyar papokért és főpásztorért végzett imához. Az Imaszövetséghez csatlakozók vállalják:
– havonta egy szentmise felajánlását erre a szándékra vagy az erre a szándékra bemutatott szentmisén való részvételt. (Amennyiben ennek nem tudnak eleget tenni, imádkozhatnak bármikor havonta egyszer erre a szándékra legalább 1 órányi időtartamban).
– heti legalább 1 óra vagy hetente napi 10 perc ima felajánlását a magyar papi hivatásokért.
– évi legalább 1 alkalommal a részvételt az erre a szándékra felajánlott Imakilenced valamelyik állomásán. (Amennyiben ennek nem tudnak eleget tenni, imádkozhatnak más helyszínen és időpontban, de ugyanerre a szándékra legalább 1 órányi időtartamban).

A Pázmány Péter Imakilenced 2020. október 4-én, vasárnap, Pázmány Péter születésének 450. évfordulóján kezdődött meg Légen szentmise keretében, a helyi plébániatemplomban. A továbbiakban mindig az adott hónap első szombatján vagy vasárnapján más-más egyházközségben kerül sor a további állomásokra.

Hírdetés

Novemberben Nagycétényben imádkoztak erre a szándékra, december 6-án Szőgyénben a szentmise keretében folytatódott az Imakilenced.

Az Imaszövetséghez csatlakozni kívánó személyek a Pázmaneum elérhetőségein jelentkezhetnek nevük és egyházközségük megadásával, s ezzel egyúttal beleegyeznek ide vonatkozó adataik kezelésébe. A kapcsolattartás, ügyintézés elektronikus úton, az alábbi címen történik. Az Imaszövetség tagjai évente egy alkalommal a Pázmaneum Hírlevelet is megkapják elektronikus formában.

Szeretettel várunk minden lelkiatyát és hívőt imaközösségünkbe!


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »