Imádtuk Ronaldinhót, aki visszajönne Pestre

Imádtuk Ronaldinhót, aki visszajönne Pestre

Az elmúlt évtized legjobb labdarúgója három napon át Magyarországon tartózkodott, kedd délelőtt pedig fény derült itt tartózkodásának miértjére. Egy magyar találmány népszerűsítése végett érkezett, és a továbbiakban is a Teqball globális arca lesz. Az új sport célja, hogy 20 év múlva olimpiai sportág legyen.

Borsányi Gábor kreatív és Huszár Viktor műszaki ötletgazda nagy találmánya már túl van jó pár szakmai elismerésen, olyan neveket nyertek meg a Teqball népszerűsítésére, mint Jari Litmanen, Ronald Koeman (aki annak idején a Premier League-es Southampton csapatánál edzésmódszerként rendszeresen alkalmazta a játékot), vagy Henk Ten Cate. A labdarúgást kiegészítő új sportág alapja a Teqball-asztal, melyet több év mérnöki munka előzött meg. A ping-pong és a lábtengó sajátos ötvözete a technikai képzettség és az állóképesség javítását tűzi ki célul, így érdemes komolyan venni szakmailag is, de egyelőre még valahol a kikapcsolódás, és szabadidős tevékenység kategóriájában van. A sportág fejlődéséről itt írtunk röviden!

Ezen változtatnának a magyar készítők Ronaldinho bevonásával. A világbajnok, aranylabdás, az elmúlt évtized legjobb labdarúgójának megválasztott – még mindig aktív – brazil labdazsonglőr három napja érkezett Budapestre, és kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatót és egy rövid Teqball-bemutatót. 

  Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

Több száz ember gyűlt össze a pesti városközponttól némileg kieső Expo-téren a Docler cégcsoport irodája előtt csak azért, hogy egy aláírást vagy egy közös szelfit tudjon szerezni a klasszistól. Az említett Docler-csoport fektetett be egyébként a pár éve feltalált Teqballba, mely Borsányiék tervei szerint 10-20 év múlva potenciális olimpiai sportág lesz.. Épp ezt a motivációt erősítették azzal, hogy Ronaldinhóval felavattak egy vadiúj Teqball-asztalt (hivatalos nevén teqboardot), mely a 2024-es budapesti olimpia színeiben pompázott, ezzel biztosítva a kandidálást a Teqball támogatásáról.

A kormány részéről érkező Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős Államtitkár beszédének nagy részében ebbéli öröméről számolt be, de a sajtótájékoztatón felszólalt Borsányi Gábor kreatív ötletgazda, és Nyilasi Tibor 70-szeres magyar válogatott egykori labdarúgó, aki elmondása szerint a kezdetek óta követi az új sport(eszköz) fejlődését. Persze ekkor még csak a legvadabbak próbálkoztak lábtengózni valódi ping-pong asztalokon.

Ezek után jött a várva várt pillanat, stroboszkóp és füstgép közepette bevonult Ronaldinho Gauchó, aki könnyedén válaszolgatott Huszár Viktor kérdéseire. A mindig mosolygós brazil elmondta, hogy tetszett a Budapesten töltött pár napja, és a jövőben szívesen visszatérne a magyar fővárosba, majd megkérdezték tőle, hogy lát-e esélyt, hogy rövid időn belül olimpiai sportág váljon a Teqballból. Dinho huncut mosollyal csak ennyit válaszolt: “Adja az isten, hiszen így lenne esélyem egy olimpiai aranyéremre.”

  Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

Pár perces bemutató következett fiatal magyar Teqball-játékosokkal kiegészülve, s bár kicsit álmoskás mozgással, de a visszavonulás előtt álló Ronaldinho villantott párat az elmúlt 15 évben mutatott mozdulataiból. A brazil támadó ismert a bulikedvéről, és meglepő lenne, ha az elmúlt három napot nem csak a Teqball-bemutatóra való készüléssel töltötte volna Budapesten, mindenesetre készségesen válaszolt az újságírók kérdéseire, és többször köszönte meg, hogy itt lehet, mint ahányszor a szervezők tették ezt. 

  Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet  

Néhány autogram és közös kép is készült a kint fagyoskodó Ronaldinho-rajongókkal, akiknek a két órás várakozását maga Ronaldinho köszönte meg. A gyors kötelező körök után aztán útnak indult csapatával a repülőtérre, hogy délután már Luxemburgban legyen a Docler cégcsoport ottani irodájában. A száz százalékig magyar Teqball a legjobb embert találta meg a sportág népszerűsítésére.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »