Imádom: huszonnégy órás fohász kezdődött a pápa vezetésével

vallás, pápa

A papoknak az a hivatásuk, hogy meghallják azok kiáltását, akik az Istennel akarnak találkozni, e találkozás “eszközeivé” kell válniuk, láthatóvá téve Isten irgalmasságát – mondta pénteken Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában általa vezetett bűnbánati szertartáson, amely elindította a 24 óra az Úrért elnevezésű, az imádságnak és a gyónásnak szentelt egyházi kezdeményezést.

Ferenc pápa az egyház feladatairól beszélve úgy fogalmazott:

„Ma, jobban, mint valaha, nekünk, pásztoroknak az a hivatásunk, hogy meghalljuk azoknak a talán rejtett kiáltását, akik az Úrral akarnak találkozni”. 

A katolikus egyházfő hangsúlyozta, hogy a papoknak “az Istennel való találkozás eszközeiként” kell tevékenykedniük. Éppen ezért az egyház tagjainak „felül kell vizsgálniuk azt a magatartást, amely néha nem segíti a többieket a Jézushoz való közeledésben (…), merevségünk távol tarthat”. Ferenc pápa szerint ez egyebek között azt jelenti, hogy a gyónni akarók igényeihez kell igazodni, nem pedig a gyóntatásra kitűzött órarendhez.

Ferenc pápa az irgalmasság rendkívüli szentévét meghirdető Misericordiae Vultus (Az irgalmasság arca) című, tavaly áprilisi pápai bullában rendelte el, hogy az idei nagyböjt negyedik vasárnapja előtti péntek-szombatot a világ katolikusai imával töltsék. A 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatosság a Ferenc pápa által vezetett bűnbánati szertartással kezdődött a Szent Péter-bazilikában.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »